Apoteksombud

Lista över apoteksombud

Du kan idag hitta apoteksombud på många olika ställen i Sverige. På de ställen där det inte är lönsamt att ha ett stort (vanligt) apotek lämpar sig apoteksombud väldigt bra. Det gör att personer som bor lite avsides inte behöver åka en lång sträcka för att få tag i läkemedel och mediciner. Idag finns det cirka 1000 olika apoteksombud runt om i Sverige vilket gör att spridningen av ombud för att lämna ut läkemedel är stor.

Leverans via apoteksombud till patient

Då apoteksombuden har möjlighet att beställa medcicin och läkemedel från Apotekets distansapotek har oftast apoteksombuden produkterna dagen efter. Sortimentet som de olika apoteksombuden erbjuder varierar något. Information om deras sortiment kan du för tillfället få genom att hitta deras telefonnummer och sedan ringa det.

Nya apoteksombud efter Apotekets omstrukturering

Ingen vet vad som väntar och hur marknaden utvecklas efter att omstruktureringen (via OAB) är avslutad. Det som är klart är att Apoteket har valt att behålla sina apoteksombud under en 3 år lång period. En trolig utgång nu när staten slutar subventionera är att antalet ombud kommer öka. Det finns ingen möjlighet att ha ett apotek som drivs i vinstsyfte ute på landsbygden. En utveckling som säkerligen tar form strax efter att omstruktureringen har ägt rum.