Hitta apotek i Sverige

Här på Apotekoppettider.se, så guidar vi dig till de apotek som finns i Sverige med adress, karta och telefonnummer. Välj ditt apotek nedan eller på kartan. Du ser också öppettider så du vet när du kan kontakta eller besöka ditt apotek. Vill du se alla apotek i en viss stad så kan du välja de största städerna i menyn. Du kan också dem lista genom att skriva in stadens namn i sökfältet eller så söker du direkt på namnet på ditt apotek.

Hitta ett apotek nära dig

Har du flyttat till en ny ort och letar efter ett apotek nära din bostad? Här hjälper vi dig att hitta ditt närmaste apotek. Vill du ta reda på om ditt tidigare apotek har en filial på din nya bostadsort knappar du in namnet i sökfältet. Annars går det lika bra att söka på ort, stad eller adress.

Apoteket idag

Apoteket har gått från att bara sälja receptbelagda och receptfria läkemedel till att sälja en mängd olika sorters hälsoprodukter. Numera går det även att handla smink, parfymer och kosttillskott. Apoteken har moderniserats och många erbjuder idag sina egna produktlinjer, ofta av hög kvalitet och till konkurrenskraftiga priser.

Försäljning av läkemedel

Apoteket är det enda stället där du kan beställa och hämta ut dina läkemedel. Därför är det viktigt att ha tillgång till ett apotek nära hemmet. Minst ett apotek hittar du i alla mindre bostadsorter och kommuner. I storstäder kan du däremot hitta ett apotek i varje kvarter. De flesta apotek har ett brett utbud av läkemedel, kroppsvårdsprodukter och tjänster. Alla läkemedel som säljs på ett apotek måste ha godkänts av Läkemedelsverket.

Apotekets tjänster

En del apotek säljer inte bara läkemedel och hälsoprodukter utan även tjänster av olika slag, till exempel hälsoundersökningar och läkemedelsleveranser. Blodtryckskontroller och blodsockerkontroller går att få på de flesta apotek. Det går också att beställa farmaceut- och hälsorådgivning med hälsocoacher som ger råd kring matvanor och motion.