Könssjukdomar

Trots att medvetenheten om riskerna vad gäller könssjukdomar är större än någonsin, så ökar antalet drabbade för varje år som går. Det slarvas alltså med kondomerna, vilket direkt leder till en ökad risk att drabba både sig själv och andra!

Allmän information om könssjukdomar

Ibland kan infektioner och sjukdomar spridas när man exempelvis har samlag eller oralsex, vilket kallas STI (sexually transmitted infections) eller STD (sexually transmitted diseases) på engelska. Det vanligaste spridningssättet är via slemhinnor som kommer i kontakt med varandra, till exempel de som sitter i könsorganen eller munnen. Det finns även en del könssjukdomar som smittar via blod.

Könssjukdomar – några olika symptom

  • Vissa könssjukdomar ger inga symptom alls, vilket gör de luriga, andra är tydligare och kan bland annat utmärka sig som:
  • Vaginala flytningar
  • Sveda i slida/urinrör och ändtarm
  • Små sår på könsorganet, runt analöppningen samt munnen som inte gör ont

Märker du några av dessa symptom för könssjukdomar ska du kontakta oss och be att få tala med en av våra legitimerade läkare, alternativt genomföra en konsultation där du uppger alla relevanta uppgifter. Ju snabbare du får behandling, desto bättre – och vi på Apotek4du utmärker oss genom att leverera behandlingar mot könssjukdomar inom en enda arbetsdag!